4G2 Příprava a podávání jídla

VL + ML
  • Připravuj a servíruj pro alespoň 3 osoby po dobu 7 dní 3 jídla denně – snídaně, obědy, večeře (nemusí být za sebou). Z poloviny mohou být použity různé polotovary25)ČIN
  • Připrav a servíruj 5 slavnostních jídel pro 3 osoby. Každé jídlo bude obsahovat tyto chody: předkrm, polévku, hlavní jídlo, salát či kompot a moučník. Nelze používat polotovary25). Veškerý nákup i úklid kuchyně proveď sámVELKÝ ČIN
25) Polotovary
směsi a předzpracované potraviny připravené pro usnadnění vaření (polévky v sáčku, konzervy, těsta v prášku, koupené kořenící směsi, kečup, připravená mražená jídla, …) [viz hesla suroviny40) a základní suroviny53)].
40) Suroviny
kromě základních surovin53) mohou být použity i předzpracované suroviny, pro něž je ale charakteristické, že je nutno je dále upravovat, vařit apod. (např. sušené mléko, těstoviny, rajský protlak, marmeláda, rohlík na strouhanku, kypřící prášek, …). Nelze používat polotovary [viz heslo polotovary25)].
53) Základní suroviny
čerstvé ovoce, zelenina, brambory, houby; ořechy a semena; mouka, krupice, ovesné vločky; luštěniny, rýže, další obilniny; med, cukr, sůl; špek (slanina), sádlo, olej, máslo; kakao; čerstvé maso; soda, škrob, droždí (čerstvé); vajíčka; koření (pouze jednodruhová), látky k ochucení (víno, pivo, rum), kokos (strouhaný); smetana, mléko.  Dále sem mohou patřit zakysané a upravené mléčné výrobky (tvaroh, jogurt, zakysaná smetana, tvrdý sýr, …), pro něž platí: Pro činy skupiny 4G (plnění doma) je doporučeno tyto výrobky si vyrobit sám z mléka. Pro činy skupiny 4J (plnění na táboření) mohou být použity suroviny koupené.
×